Who is he

Copyright @ All Rights Reserved

Tom Donse

 

De Gilmanstraat 21, 2100 Deurne (Antwerpen)

E-mail: hello@tomdonse.be

GSM: +32 498/675 152

 

ASO diploma Economie - Wiskunde

Bachelor in interieurvormgeveing en meubelontwerp

Bachelor voortgezette opleiding meubelontwerp

Dagopleiding fotografie bij Syntra Antwerpen

 

Publicatie in Kwintessens, tentoongesteld op De Invasie en DMY Berlin

Na mijn middelbare opleiding Economie - Wiskunde had ik genoeg van dagenlang achter boeken zitten. Het was tijd dat ik de handen uit de mouwen stak en mijn eigen ding kon doen. In de richting interieurvormgeving in de toenmalige Katholieke Hogeschool Mechelen kon ik mijn creativiteit kwijt. Tijdens mijn bachelor werd het hoe langer hoe duidelijker dat design echt mijn passie is.

 

Na het succesvol slagen van mijn eerste bachelor was ik vastberaden om nog verder te gaan met meubelontwerp. Tijdens mijn VOMO-opleiding 2012 - 2013, een voortgezette opleiding meubelontwerp voor een selectie van de 20 beste studenten, heb ik mijn ontwerp-methodiek verder verfijnd.

 

Mijn stage bij de designers van Studio Peter Van Riet zorgde voor een perfecte afsluiter, maar ook een extra dimensie van deze opleiding: productontwikkeling. Brainstorms over nieuwe producten en toepassingen, schetsen van nieuwe ontwerpen, maken van maquettes en testmodellen ... De zeer positieve evaluatie zorgde dat ik eens zo gemotiveerd ben om verder deze richting in te slaan.

 

Na mijn tweede bachelor heb ik nog een dagopleiding fotografie van één jaar gevolgd bij Syntra ANtwerpen. Ik was altijd al geïnteresseerd in fotografie, maar kende niet genoeg om het perfecte beeld te realiseren. Dit is vanaf nu geen probleem meer. Dit laatste studieluik sluit ook perfect aan bij mijn vorige opleidingen voor het fotograferen van interieurs, meubels, producten.

 

Op 4 augustus 2014 ben ik dan vast beginnen werken bij More & More. Hier leerde ik alles over standenbouw, van zowel ontwerp tot uitvoering. Bij More & More was ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de uitvoering: uitvoeringsplannen, bestellingen, beursaanvragen, opvolging van de projecten ... het behoorde allemaal tot mijn takenpakket.

Vaardigheden:

 

- Photoshop

- Lightroom

- InDesign

- Illustrator

- Vectorworks

- Skechtup Pro

- Kerkythea

- Artlantis

- Microsoft Office

- iWork

Sterke punten:

 

- Creatief

- Vastberaden

- Oog voor detail

- Teamplayer

- Handig

- Leergierig

 

Hobby's:

 

- Muziek

- DIY projects

- Fotografie

- Muurklimen / squash